1. i 23. 09. 2017. održano je Stručno usavršavanje s temom „Trodimenzionalni tretman skolioza na principima Schroth metode BSPTS“ namijenjeno liječnicima, a organizirano je u suradnji sa Specijalnom bolnicom Goljak i Hrvatskim institutom za istraživanje mozga (HIIM).

Stručno usavršavanje je od iznimne važnosti za timski rad liječnika, terapeuta i ortotičara . Poznavanje rada pojedinih struka, zajedničke ciljeve i uzajamno nadopunjavanje demonstrirala nam je dr. Mina Jelačić – instruktor BSPTS-a ,učenica i nasljednica dr. Manuela Riga. Ona je liječnica,  edukator za terapeute i svjetski poznata u izradi ortoza za skolioze koje se izrađuju po principima dr. Jaques Chenau i dr. Manuela Riga.

Na edukaciji su bili prisutni liječnici iz raznih krajeva Hrvatske: Dubrovnika, Metkovića, Splita, Šibenika, Krapinskih Toplica, Vinkovaca, Vele Luke, Pule, Zagreb.

Podršku našem radu i riječi dobrodošlice uputio je Predsjednik Hrvatskog društva za dječju ortopediju Hrvatskog liječničkog zbora prof.Doc. dr. Tomislav Đapić.