3. TEČAJ ” TRODIMENZIONALNI TRETMAN SKOLIOZA NA PRINCIPIMA SCHROTH METODE BSPTS”


Održan od 14.09.2018. do 23.09.2018. u Zagrebu

PREDSJEDNICA UDRUGE:

ALMA ĆURTOVIĆ, bacc. physio th., NDT Bobath terapeut, Schroth terapeut. Od 1996. godine zaposlena u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu. 2008. godine u Splitu sudjeluje i završava Osnovni Bobath tečaj, te stječe zvanje Bobath terapeut.

Iskazuje posebne interese u području ortopedske problematike kako u Bobath konceptu tako i u području skolioza. Od 2007. godine proučava problematiku skolioza te 2015. godine u Beogradu pohađa 3-D tretman za skolioze C1 BSPTPS te stječe zvanje SCHROTH terapeuta. Od 2010. godine radi i kao asistent za kliničku praksu na katedri za fizioterapiju pri Zdravstvenom Veleučilištu prenoseći stečeno znanje i iskustvo mlađim generacijama. Od osnivanja HUNRBT-a (hrvatske udruge  NRT Bobath terapeuta) pomaže u radu udruge, trenutno na mjestu tajnice HUNRBT-a, te aktivno sudjeluje u organizaciji tečajeva i  radionica.

U svibnju 2017. organizirala prvi tečaj Trodimenzionalni tretman skolioza po principima Schroth metode u Hrvatskoj, te osnovala Udrugu za skoliozu i ostale posturalne deformacije SCOLIO TIME.

DOPREDSJEDNICA :

KAROLINA ŽUPETIĆ, bacc.physioth, Bobath instruktor, SIAT terapeut

TAJNIK UDRUGE :

ADNAN ĆURTOVIĆ, ing. graditeljstva